Question
Atualizado em
22 jun 2018
- Árabe
-
Turco
Pergunta sobre Turco
bu deyimler yada atasözler bilmiyorum anlamları anlamadım
1 sen sen ol
2 tadında bırakmak
3 güvendiğim dağlara kar yağdı
4 şaibe altında kalmak
5 üstüne ölü toprağı serpilmiş
can any on tell me what is the meaning of them
Respostas
- Turco
3:güvendiğin insanın sana ihanet etmesi
Was this answer helpful?
- Árabe
- Turco
rica ederim sanirim anlamı bu şekilde umarım işine yarar
Was this answer helpful?
- Turco
- Turco
yani genel olarak anlamı güvendiğin bir işin ya da birşeyin ters gitmesi beklediğin gibi olmaması sana ihanet etmesi
Was this answer helpful?
- Árabe
- Árabe
- Árabe
@zeynep_sehun zeynep deyimlerle atasözler arasındaki farkı anlatabilir misin
- Turco
- Turco
DEYİM
Genellikle gerçek anlamından uzaklaşmış birden çok sözcükten oluşan, bir kavramı ya da durumu karşılayan kalıplaşmış sözcük gruplarına “deyim” denir.
Was this answer helpful?
Read more comments
- Turco
DEYİM ÖRNEK:
Etekleri zil çalıyor.
(Yani çok mutlu)
Was this answer helpful?
- Turco
ATASÖZÜ ÖRNEK:
Sakla samanı gelir zamanı.
(Yani şuan elinde birşey var ama sana lazım değil onu atmak yerine sakla ki gelecekte belki işine yarar.)
Was this answer helpful?
- Turco
- Árabe
@zeynep_sehun o zaman kim daha önemli atasöz yada deyim
- Turco
- Árabe
ama deyimler daha önemli hissediyorum çünkü mesela dizilerde türk çok kullanıyorlar ama atasöz kullanmıyorlar
- Turco
ATASÖZÜ daha çok öğüt vermek için kullanılır.
Was this answer helpful?
- Turco
1.~biri bu yanlışı yaptıysa sen yapma.
2~bu kadar yeterli,abartma anlamında.
3.~biri ya da bir şey sana ihanet ettiğinde ve sen buna çok şaşırdığın,bunu o kişiden beklemediğin zamanlarda kullanırsın.
her atasözü ve deyimin bir hikayesi vardır dostum.eğer onları okursan anlamlarını daha iyi anlarsın 👍
Was this answer helpful?
- Árabe
- Turco