Question
Atualizado em
21 dez 2017
- Russo
- Ucraniano
-
Inglês (EUA)
-
Polaco
Pergunta sobre Polaco
Qual é a diferença entre samochodem e samolotem e rowerem ?Podes indicar apenas respostas exemplo.
Respostas
Read more comments
- Polaco
Samochód jedzie. Można jechać samochodem z miasta A do miasta B.
Samolotem można lecieć. Na przykład z Polski do USA.
Rowerem można jeździć. Można pokonać odcinek długości 100 kilometrów.
To są zupełnie różne środki transportu. Rower nie zużywa benzyny. Rower jest tani. Droższy od niego jest samochód, a najdroższy samolot. Różnica w cenie przy używaniu tego typu środków transportu.
Nie każdy może sobie pozwolić na posiadanie własnego samolotu.
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Polaco
samochodem means by car
samolotem means by airplane
And rowerem means by bike.
Examples: Jechałem 7 godzin samochodem do Krakowa
Leciałem samolotem 2 godziny
przejechalem rowerem 15 kilometrów.
Was this answer helpful?
- Polaco
- Bielo-russo Quase Fluente
samochód - машына, машина
samolot - самалёт, самолёт
rower - ровар, велосипед
Zwykle jeżdżę do pracy rowerem, a mój szef samochodem. Lubię jeździć rowerem, ale zimą częściej wybieram samochód. Chciałbym kiedyś polecieć samolotem do Kanady.
Was this answer helpful?
- Polaco
Samolotem latasz samochodem jeździsz i rowerem jeździsz i pedalujesz
Was this answer helpful?