Question
Atualizado em
Deleted user
10 dez 2017
Pergunta sobre Turco
baş göstermek
bayağı bulmak
dört elle sarılmak
peşi süre gitmek
sömürmek
tak etmek
havale etmek
bu deyimlerin anlamı ne
örnek cümle verir misiniz
Türkçe anlattın lütfen
Respostas
Read more comments
- Turco
büyük bir isyan başgösterdi. Anlamı meydana çıktı demek . Toplum icinde yaptığı bayağı hareketlerle herkesin dikkatini çekti . bayağı demek aşırı gereğinden fazla . Bir kisinin yaptıgı hareketler size gereksiz veya gostermelik geliyorsa kullanırsınız . dört elle sarıĺmak bi işe elinden geldiğince emek göstermek demek .
Was this answer helpful?
- Turco
peşi sıra demek ardı ardına ile aynı anlamda . Uçaklar peşi sıra pistten kalktılar. Sömürmek genel olarak güclü ülkelerin zayıf ülkelerin kaynaklarini kullanması olsada insanlar icin de kullanilir . izinsiz kaynak kullanımı diyebilirsin .
Was this answer helpful?
- Turco
tak etmek aynı zamanda canına tak etmek olarak da kullanılır. insanın sınırına gelip sabrının tükendiği anda söyledigi sözdür : artık canıma tak etti . Ve bunun ardından gelen söz ise seni Allah a havale ediyorum . Seninle artık ilgilenmiyorum . Senin hesabını ve yaptıklarının hükmü Allah a ait diye bir anlamı var
Was this answer helpful?
Deleted user
- Turco