Question
Atualizado em
25 mar 2023
- Árabe
-
Turco
-
Inglês (EUA)
-
Inglês (RU)
Pergunta sobre Turco
İnişli çıkışlı mecaz anlamı var mı?
Respostas
Read more comments
- Turco
Evet, hem düz hem de mecaz anlamda kullanılır.
İnişli çıkışlı yollardan geçtik.
Antrenörlük kariyeri inişli çıkışlı olmuştur.
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Árabe
İkinci örenği pek anlamadım da mecaz anlamı nedir? 🤔
- Turco
İNİŞLİ ÇIKIŞLI = 1. Hem inişi hem çıkışı olan, inişli yokuşlu: İnişli çıkışlı sokaklardan geçerek onun evine vardık. 2. Hem iyi hem kötü, hem olumlu hem olumsuz, hem başarılı hem başarısız olduğu zamanlar olan: Antrenörlüğü inişli çıkışlı olmuştur: büyük başarılarının yanı sıra ağır ve ucuz yenilgileri de olmuştur.
from =
https://www.okyanusingilizce.com/kelime/ini%C5%...
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?