Question
Atualizado em
23 mar 2022
- Árabe
-
Turco
Pergunta sobre Turco
Mostra-me frases de exemplo com öyle ya .Diz-me o máximo de expressões diárias possíveis.
Respostas
Read more comments
- Turco
1. Siz okula gitmiyorsunuz, öyle mi?
2. Bizim öğle yemeğimiz öyle ki, gerçekten akşam yemeğine ihtiyaç duymuyoruz.
3. Öyle yada böyle benimle birlikte gelmelisin.
4. Öyle arkadaşlar edin ki seni asla yarı yolda bırakmasınlar buna asla izin verme.
5.Öyle çok seviyorum ki seni.
Was this answer helpful?
- Árabe
- Turco
@dinametwaly "Öyle, böyle, şöyle" words meaning like "so, such, like that."
"Ya" is an additional expression to emphasize the word.
Ortalıkta öyle şeyler söylemek çok düşüncesizce.
(It's just careless to go around saying things like that.)
Was this answer helpful?
- Turco
Another examples;
Evet efendim, korkarım ki öyle.
(Yes, sir. I'm afraid so.)
Yanlış anlama, öyle demek istemedi.
(Don't take it the wrong way that's not what she meant.)
Benimle geleceksin, öyle ya da böyle.
(You're coming with me, one way or another.) 🤗
Was this answer helpful?
- Turco
- Inglês (EUA)
"öyle ya" means "huh, unfortunately this is the situation"
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?