Question
Atualizado em
14 mar 2017
- Polaco
-
Inglês (RU)
-
Inglês (EUA)
Pergunta sobre Inglês (RU)
Como é que se diz isto em Inglês (RU)? chciałabym się z tobą zaprzyjaźnić.
chodźmy dziś na spacer.
Respostas
Read more comments
- Polaco
I'd like to make friends with you. I want to make friends with you.
Let's go for a walk (today).
Was this answer helpful?
- Polaco
- Inglês (RU) Quase Fluente
I'd like to make friends with you - znaczy chciałbym mieć z Tobą przyjaciół, dość nienaturalnie. I want to be your friend lub jeśli już to I'd like to make friendship with you czyli dosłownie chciałbym utworzyć z Tobą przyjaźń, ale I want to be your friend albo I want you to be my friend brzmi najbardziej naturalnie.
Was this answer helpful?
- Polaco
@Qerda make friends - nie oznacza robić czy mieć przyjaciół. To jest wyrażenie i oznacza zaprzyjaźnić się 😄
Z kolei nigdy nie spotkałam się z make friendship
Was this answer helpful?
- Polaco
- Inglês (RU) Quase Fluente
@lunaka Ja tam w Anglii nie słyszałam nigdy make friends a mieszkam tu już trochę xd
Was this answer helpful?
- Polaco
- Inglês (RU) Quase Fluente
@lunaka to chyba jednak powinnaś wyjechać ;) Internet i nauka w szkołach to jedno, a codzienny brytyjski język to co innego.
Was this answer helpful?
- Polaco
@Qerda No tak, ale po co mieliby mnie w szkole uczyć nieprawdziwych rzeczy? To podstawa, nie wierze, że nigdy o tak podstawowym wyrażeniu nie słyszałaś.
Was this answer helpful?
- Polaco
- Inglês (RU) Quase Fluente
@lunaka W Polsce może i słyszałam, ale w Anglii? W życiu 😂 to jak ktoś się uczy angielskiego tylko żeby sobie poradzić i zdać np. egzaminy w Polsce no to spoko, uczcie się z neta i książek. Jak ktoś chce umieć się dogadać tutaj to raczej nie zostaje nic innego jak tu wyjechać.
Was this answer helpful?
- Polaco
@Qerda Nie wierze, że jak powiem "make friends" do Anglika to nie zrozumie. I nie mam zamiaru wyjechać do tak beznadziejnego kraju jak Wielka Brytania😆😂
Was this answer helpful?
- Polaco
- Inglês (RU) Quase Fluente
@lunaka No pewnie zrozumie, ale to co sobie o Tobie będzie myślał to inna sprawa :) Beznadziejnego 😂 Widać, że nigdy tu nie byłaś. Kiś się dalej w pięknej Polsce i udawaj ekspertke, papatki
Was this answer helpful?
- Polaco
@Qerda Nie uważam się za ekspertkę, ale make friends to każdy głupi zna. Dobrze, że takich ludzi jak ty jest coraz mniej w Polsce, i mam nadzieję, że się nidgy nie zobaczymy w naszym pięknym kraju, patriotko.
Was this answer helpful?
- Polaco
- Inglês (RU) Quase Fluente
@lunaka Patriotką nie jest bo nie chce pracować za grosze a na starość musieć się prosić rodziny o kasę? Nie, dzięki :) Wolę pracować tu, zwiedzać świat a Polske mieć w sercu i odwiedzać kilka razy do roku. Raczej się nie zobaczymy, nie zadaje się raczej z takimi ograniczonymi ludźmi :)
Was this answer helpful?
- Polaco
@Qerda Jak widać nie wiesz co to patriotyzm, a to ja jestem ograniczona 😂😄 Nie myśl, że ci zazdroszczę, Anglia to nie jest centrum świata. Wolę mieszać w Polsce niż w tym upadlym kraju uchodźców.
Was this answer helpful?