Question
Atualizado em
10 abr 2021
- Turco
-
Inglês (EUA)
Pergunta sobre Inglês (EUA)
Qual é a diferença entre especially e specially ?Podes indicar apenas respostas exemplo.
Respostas
Read more comments
- Inglês (EUA)
- Filipino
@zeynepadige especially is to be particular. It emphasizes intensity.
I love travelling especially with my family.
I enjoy holidays, especially when we're together.
specially is used to distinguish something from a given.
I baked a cake specially for my mother.
We love our pets specially Bruno.
Was this answer helpful?
- Turco
Bir kişiyi, nesneyi ya da bir durumu öne çıkarıp diğerlerinden ayrıştırmak istenildiği zaman especially kullanılır. Ayrıca especially bir şeyin sadece bazı belirli durumlarda ve belirli koşullarda uygulanabileceğini anlatır. Specially ise özel bir amacı belirtirken kullanılır.
- Meyve severim özelikle muz.= I like fruits especially bananas. ( Genel olarak meyve severim ama muzu başka severim)
- Bu ürün özellikle çocuklar için üretildi. = This product was produced specially for children.( Bu ürün özellikle çocuklar için yani çocuklara özel olarak üretilmiş.)
- Müzik dinlerim özellikle geceleri. = I listen to music especially at night. ( Genel olarak müzik dinlerim ama özellikle geceleri dinlerim.)
- Bu yemeği özellikle senin için pişirdim. = I cooked this food specially for you. ( Özellikle senin için, sana özel olarak pişirdim.)
@zeynepadige
Was this answer helpful?
- Turco