Question
Atualizado em
14 nov 2020
- Neerlandês
-
Árabe
-
Inglês (RU)
-
Castelhano (Colômbia)
Pergunta sobre Neerlandês
Lieve mede-Nederlandssprekende mensen. Ik ben benieuwd naar jullie taalkundig advies!
Het gaat mij om het woord ‘inbegrepen’.
Hoe gebruik je dat woord in de tegenwoordige of toekomstige tijd? Bedankt alvast!
Respostas
Read more comments
- Neerlandês
Ik heb nog nooit gehoord van de infinitief 'inbegrijpen'. En ook niet van een tegenwoordige of verleden tijd van dit werkwoord.
Ik ken alleen 'inbegrepen bij/in' en 'met inbegrip van'.
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Neerlandês
- Inglês (RU)
inbegrepen is een bijvoeglijk naamwoord! "De BTW is inbegrepen in de prijs". Dit betekent dat de BTW (al) in de prijs zit.
Was this answer helpful?
- Neerlandês
Je kunt het doen met het werkwoord “zijn”. Het is inbegrepen, het was inbegrepen, het zal inbegrepen zijn.
Was this answer helpful?
- Neerlandês
Het woord verandert niet het blijft het zelfde het word bij de prijs in begrepen
het is bij de prijs in begrepen
het was bij de prijs in begrepen
Was this answer helpful?