Question
Atualizado em
4 jan 2020
- Albanês
-
Turco
-
Inglês (EUA)
-
Castelhano (México)
Pergunta sobre Turco
Mostra-me frases de exemplo com eylemek .Diz-me o máximo de expressões diárias possíveis.
Respostas
Read more comments
- Turco
- Inglês (EUA) Quase Fluente
Komşunun kızı benimle gönül eyledi sonra da başka biri ile evlendi.
1
disagree
Was this answer helpful?
- Turco
Kurban olayım etme eyleme!
Kimseye minnet eylemem.
Şu güzel manzarayı seyreyle.
Ömrümü viran eyledin ( harap ettin )
Emanetini gözü gibi muhafaza eyledi.
***Günümüzde "eylemek" yardımcı fiilini çok az kullanıyoruz.Onun yerine "etmek" yardımcı fiilini kullanıyoruz.
@ornelamusta
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
Deleted user
We are not use ''eylemek'' word generally daily sentences
Was this answer helpful?
- Turco
@ornelamusta It means "to do" but not commonly used in daily life. Only in literary works
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Albanês