Question
Atualizado em
11 ago 2019
- Árabe
- Turco Quase Fluente
-
Turco
-
Inglês (EUA)
-
Alemão
Pergunta sobre Turco
Mostra-me frases de exemplo com "Göndermek" ve "yollamak" ve "atmak" arasındaki kullanımda bir fark var mı???
.Diz-me o máximo de expressões diárias possíveis.
Respostas
Read more comments
- Inglês (EUA) Quase Fluente
- Turco
Eğer nesne 'mesaj' ya da 'fotoğraf' ise arada pek bir fark yok üçü de kullanılıyor; mesaj ya da fotoğraf göndermek/yollamak/atmak, ama başka bir nesnede bu durum değişir. Mesela "kargo", kargo yollamak/göndermek, ama atmak kelimesini kullanamazsınız, onun bir şeyi kendinden uzaklaştırma, fırlatma anlamı da vardır. "Kardeşime yastık attım." Bu, kardeşinin üzerine bir şey fırlattığın anlamına gelir, yollamak ya da göndermek anlamı içermez. Yani göndermek ve yollamak hemen hemen birbirinin yerine kullanılabilirken atmak kelimesi duruma göre farklı bir anlam içerebilir.
Was this answer helpful?