Question
Atualizado em
21 jul 2019
- Árabe
- Inglês (EUA)
-
Coreano
-
Turco
Pergunta sobre Turco
Qual é a diferença entre Satın almak istiyorum e Almak istiyorum ?Podes indicar apenas respostas exemplo.
Respostas
Read more comments
- Turco
Satın Almak = to buy
Almak = to get
You can use almak instead of satın almak.
Like: Bir elbise satın almak istiyorum.
Bir elbise almak istiyorum is the same
I want to buy a dress
I want to get a dress is the same usage in Turkish
Was this answer helpful?
- Turco
- Curdo
Mostly there is no difference
' Satın almak ' means ' to pay for something '
When it is obvious that we pay for something we use ' almak '.
Yarın pazara gidip bir elbise alacağım.
When you are in a shop
Bir kilo elma almak istiyorum. (corect one)
Bir kile elma satın almak istiyorum .( hardly used)
A: Bu kitabı nereden aldın ?
B: Mustafa' dan aldım.( pay no money).
B: Mustafa'dan satın aldım.( pay money)
A: Bu kitabı bana verir misin ? ( do not pay for it)
B: Eğer satarsan alırım.( I only get it if you accept money).
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Árabe
- Inglês (EUA)
- Inglês (RU)
- Francês (França) Quase Fluente
- Turco
1) I want to buy it
2) I want to take it
Was this answer helpful?
- Árabe
- Inglês (EUA)