Question
Atualizado em
2 dez 2018
- Português (Brasil)
-
Inglês (EUA)
-
Turco
Pergunta sobre Turco
Qual é a diferença entre mısın e misin ?Podes indicar apenas respostas exemplo.
Respostas
Read more comments
- Turco
Biri rica etmek ' yapar mısın?' diğeri yapıp yapamayacağını öğrenmek 'yapabilir misin?'
0
likes
2
disagrees
Was this answer helpful?
- Português (Brasil)
- Turco
bunlar soru eki. kendilerinden önceki kelimeye uyum sağlıyorlar. Orada mısın? Evde misin? Son hece a,ı,o,u iceriyorsa mısın, e,i,ö,ü içeriyorsa misin kullanilir. Özel durumlar vardir.
Was this answer helpful?
- Português (Brasil)
- Turco
@limaahmet417 If the last vowel of the previous word is a, ı you use mısın.
a👉sakar mısın? ı👉sağır mısın?
o👉takoz musun? u👉korkuluk musun
ö👉bonkör müsün? ü👉öküz müsün?
e👉çömez misin? i👉dâhi misin?
Highly-rated answerer
Was this answer helpful?
- Português (Brasil)
- Turco
tiene diferencia según el verbo
osea si usas un verbo que termina con -mek por ejemplo: yemek (yermisin?) pero verbo que termina con -mak (yapmak uyumak)
Was this answer helpful?
- Turco
- Turco
Vocé pode fazer? (Yapabilir(misin) ) gibi outro (kaçar(mısın ) buna benzer
Was this answer helpful?
- Português (Brasil)
- Turco
rica ederim yada türkçe bilmiyorsan nao é algo
Was this answer helpful?
- Português (Brasil)
- Turco
benim yazdıklarım senin dilinde değilmi??
Was this answer helpful?
- Português (Brasil)